FEP krimpbuis

Een FEP krimpbuis heeft een aantal unieke eigenschappen die het product bij uitstek geschikt maken voor de bekleding van rollen en walsen. De buis ondergaat een proces van extrusie en expansie en krimpt bij verhitting weer naar zijn oorspronkelijke afmetingen. Bij veel mensen staat een krimpbuis ook wel bekend als krimpslang of krimpkous.

Krimpbuizen lenen zich voor een variëteit aan toepassingen en worden gebruikt in een breed scala van sectoren. Hardick is een betrouwbare leverancier van PTFE producten waaronder krimpbuizen en helpt u indien gewenst ook graag met de installatie. Daarnaast onderscheiden wij ons met korte levertijden en een snelle mobiele service.

Wat is FEP?

FEP staat voor fluorinated ethylene propylene en is een zusterpolymeer van PFA. Ook lijkt het materiaal sterk op PTFE, maar toch zijn er enkele grote verschillen. Zo is FEP niet alleen een stuk flexibeler dan PTFE, maar heeft het ook een lagere smelttemperatuur. Hierdoor kan het eenvoudig geëxtrudeerd en vacuüm gevormd worden.

Een FEP krimpbuis heeft een helder transparant uiterlijk (in tegenstelling tot de melkachtige look van PTFE) en is net als PFA volledig UV-bestendig. Het materiaal is toepasbaar vanaf -200 graden Celsius en is maximaal belastbaar op +160 graden Celsius. U bent verzekerd van chemische resistentie en de beste non-stick eigenschappen van alle plasticsoorten. De voordelen van een FEP krimpbuis houden niet op bij de eerder genoemde eigenschappen. Het materiaal is namelijk chemisch inert, waardoor het bij langdurige blootstelling uitstekend bestand is tegen uiteenlopende chemicaliën en schoonmaakmiddelen. Ook zorgen de krimpbuizen voor een zeer lage wrijvingsweerstand.

De non-stick eigenschappen van een FEP krimpbuis resulteren in geen aanhechting van residu of viezigheid op walsen en rollen. Dankzij de grote flexibiliteit bij hoge temperaturen behoort  het bekleden van breed-strek walsen tot de mogelijkheden.

Krimpbuizen in verschillende diameters beschikbaar

Bent u op zoek naar een FEP krimpbuis met een specifieke diameter? Bij Hardick heeft u de keuze uit een breed aanbod krimpbuizen in uiteenlopende afmetingen. Zo zijn onze naadloos geëxtrudeerde buizen verkrijgbaar in diameters van 22 mm tot 850 mm en leveren wij gelaste krimpslangen in diameters van 850 mm tot 5000 mm.

Een FEP krimpbuis met een diameter tot 100 mm is zeer gemakkelijk zelf te installeren. Wanneer er echter sprake is van een grotere diameter, adviseren we de bekleding te laten doen door een van onze monteurs. Wilt u meer weten over onze producten of heeft u een specifieke vraag? Bel ons dan op 053 435 32 35 of stuur een mail naar info@hardick.nl.