FEP

Krimpbuizen staan bekend vanwege de brede inzetbaarheid voor talloze toepassingen. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze producten aan een variëteit aan eisen moeten voldoen om de condities tijdens al deze verschillende productieprocessen goed te kunnen doorstaan. Het veelzijdige FEP is hierdoor de ideale materiaalsoort binnen deze productcategorie.

Hardick is al sinds 1913 actief in Nederland en daarbuiten en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van FEP en gerelateerde producten. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een wereldspeler en hebben wij op vrijwel iedere klantvraag een antwoord. Ook kunt u bij ons terecht voor een snelle service in geval van problemen of hulp bij installatie.

FEP: wat is de betekenis?

FEP is een afkorting voor fluorinated ethylene propylene en wint de afgelopen jaren sterk aan populariteit. Dit is niet zo vreemd, want het materiaal lijkt sterk op stoffen zoals PTFE en PFA en biedt daarmee ook veel van dezelfde grote voordelen. Toch zijn er wel degelijk verschillen te bespeuren tussen de bovengenoemde materialen.

Het belangrijkste kenmerk van FEP is de lage smelttemperatuur, die de stof bij uitstek geschikt maakt voor een gemakkelijke extrusie en vacuümvorming. De flexibiliteit is zeer hoog in vergelijking met andere materialen en tot een temperatuur van 160 graden Celsius is een continue belasting geen enkel probleem.

De chemische bestendigheid van FEP materiaal

Speciale aandacht verdient ook de chemische bestendigheid, want deze is opvallend groot. Hierdoor is de stof bestand tegen een diversiteit aan middelen zoals chemicaliën, schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen. Dit is een groot voordeel in sommige productieomgevingen waar veelvuldig gewerkt wordt met agressieve stoffen.

Daar waar PTFE bekend staat om zijn ietwat melkachtige glans, onderscheidt FEP zich met een transparante helderheid. Een frictie-coëfficient van slechts 0,04 resulteert in een lage hoeveelheid beschadigingen door wrijvingsweerstand en ook hoeven walsen of rollen niet langer nageslepen te worden.

De beste FEP coating bij Hardick

Maar een FEP coating van Hardick heeft nog meer gunstige specificaties te bieden. Zo ligt de ‘flexlife’ (cyclus) bij een temperatuur van 23 graden Celsius op 30.000, bij 93 graden Celsius op 80.000 en bij 166 graden Celsius op 50.000. Voor een aantal specifieke industrieën zijn deze kenmerken werkelijk uitermate geschikt.

Wilt u meer weten over de technische specificaties? Lees dan onze pagina over het FEP krimpbereik. Ook kunt u contact opnemen met een van onze productspecialisten om meer informatie in te winnen over onze producten en diensten. Bel vrijblijvend naar 053 435 32 35 of stuur ons een mail via info@hardick.nl.