Kevlar transportband

Een PTFE gecoate Kevlar transportband onderscheidt zich met een aantal unieke materiaaleigenschappen die het product een onmisbaar onderdeel maken van een variëteit aan productieprocessen. Denk hierbij onder meer aan de productie van voedingsmiddelen, isolatieproducten, zeefdrukken, bak- en braadproducten en nog vele andere artikelen.

Voor een op maat ontwikkelde Kevlar transportband bent u bij Hardick aan het juiste adres. Op basis van tientallen jaren kennis en expertise helpen wij u om uw productieproces op de meest efficiënte wijze te optimaliseren. Met deze werkwijze hebben wij in de loop der jaren in heel Europa bekendheid verworven.

Wat is Kevlar precies?

De hoge kwaliteit van een aramide transportband vindt zijn oorsprong onder meer in de gebruikte materialen. Kevlar behoort tot de zogenaamde para-aramidevezels, een groep polymeren die relatief gemakkelijk oplijnen. Dit resulteert onder andere in een extreem hoge treksterkte.

De treksterkte van het materiaal ligt bijvoorbeeld aanzienlijk (wel 5 tot 8 keer) hoger dan die van staal. Maar minstens zo belangrijk voor productietoepassingen is het lage gewicht, de kleine rek en de grote hittebestendigheid. Zo weet u zeker dat uw transportband zelfs onder de meest zware condities optimaal functioneert.

De voordelen van een Kevlar transportband

Worden de producten op uw bedrijfslocatie horizontaal verplaatst en mogen ze bij een hitte van 200 graden Celsius nog steeds niet hechten aan de band? Dan is een PTFE gecoate Kevlar transportband de ideale oplossing om uw productieproces te optimaliseren. Hardick helpt u graag om al uw wensen op dit gebied te verwezenlijken.

Momenteel zijn brede transportbanden sterk in opkomst. Wij merken dan ook dat de vraag hiernaar toeneemt en dat de behoeften op dit vlak steeds diverser worden. Het moderne machinepark en de expertise bij Hardick zorgen ervoor dat wij uw transportband in vrijwel elke denkbare breedte kunnen produceren.

Toepassing in verschillende industrieën

De uiteenlopende voordelen en veelzijdigheid van onze transportbanden zorgen ervoor dat steeds meer industrieën hun weg naar Hardick weten te vinden. De voedings- en verpakkingsindustrie passen onze producten bijvoorbeeld veelvuldig toe. Maar ook de machinebouwers voor dit soort industrieën komen regelmatig bij ons terecht.

Een Kevlar transportband kan een belangrijke bijdrage leveren aan de optimalisatie van uw productieproces, in welke branche u ook actief bent. Wilt u meer informatie aanvragen over onze producten of wilt u vrijblijvend kennismaken? Neem contact op via info@hardick.nl of bel ons op 053 435 32 35.