Lamineer band

Aan een lamineermachine of dubbelbandpers worden tegenwoordig hoge eisen gesteld en de toepassingen worden steeds diverser. Gedurende het lamineerproces worden twee of meer lagen van een bepaald materiaal met elkaar verenigd en een kwalitatief hoogwaardige transportband speelt een cruciale rol in dit complexe laminatieproces.

Hardick ontwikkelt al vele decennia transportbanden voor toepassing in lamineermachines en weet dat betrouwbaarheid en resultaat belangrijke criteria zijn. In onze visie moet een goede lamineerband lamineerfouten zoals plooien of blazen ten koste van alles voorkomen en uw productieproces soepeler laten verlopen.

Hoe werkt lamineren precies?

Er zijn meerdere laminatieprocessen te onderscheiden, waaronder nat lamineren, droog lamineren en thermisch lamineren. Het eerstgenoemde proces werkt op basis van een natte vloeistoflijm, die de afzonderlijke delen met elkaar verbindt. De lijm moet eerst drogen of worden afgebonden voordat de lagen definitief met elkaar verbonden zijn.

Bij droog lamineren wordt er gewerkt met een zelfklevende lijm, waarbij de losse delen alleen maar aangedrukt hoeven te worden om een verbinding tot stand te brengen. Thermisch lamineren werkt tot slot door de lagen te verwarmen, waardoor ze uiteindelijk met elkaar versmelten. Een hittebestendige lamineer band is hierbij logischerwijs een vereiste.

U stelt hoge eisen aan een lamineer band

Een lamineermachine wordt in veel gevallen ingezet om een product van gunstige materiaaleigenschappen te voorzien. Maar ook de gebruikte lamineerband zelf dient te beschikken over gunstige materiaaleigenschappen. Naast een grote hittebestendigheid, speelt bijvoorbeeld ook slijtvastheid een belangrijke rol om een optimale levensduur te garanderen.

Omdat er tijdens het laminatieproces met verschillende materialen wordt gewerkt, is het van belang dat de lamineer band goede anti-kleefeigenschappen heeft. Bij het lamineren kunnen de drukkrachten bovendien hoog oplopen, dus een goede weerstand hiertegen is een ander belangrijk criterium. Dit is de reden dat Hardick alleen producten levert van de allerbeste materialen die aan al deze eisen voldoen.

Een PTFE Transportband is geschikt voor talloze toepassingen, wat wordt geïllustreerd door het uitgebreide klantenbestand dat Hardick in de loop der jaren heeft opgebouwd. Wilt u weten wat voor uw bedrijf en sector de mogelijkheden zijn? Neem dan telefonisch contact op via 053 435 32 35 of mail uw vraag naar info@hardick.nl.