Non stick walsbekleding

Tijdens menig productieproces is er een reëel risico op de aanhechting van vuil of materiaal op een wals. Bijzonder vervelend, want hierdoor worden zowel de kwaliteit van het product als de levensduur van de walsen sterk verminderd. Non stick walsbekleding is de ideale optie om dit scenario te voorkomen, zodat uw productieproces continu vlot kan doorlopen.

Hardick biedt u de keuze uit een breed aanbod non stick walsbekleding met unieke materiaaleigenschappen, waardoor de toepassingsmogelijkheden zeer divers zijn. Onze producten worden al jarenlang naar volle tevredenheid gebruikt door een gevarieerd scala opdrachtgevers in uiteenlopende industrieën.

Wat is non stick coating?

Non stick walsbekleding onderscheidt zich door de uitermate sterke anti-kleefeigenschappen, waardoor er geen vervuiling optreedt op de wals en de productie onbelemmerd voortgang kan vinden. Voor veel toepassingen zijn producten zoals de krimpbuizen die Hardick levert dan ook de perfecte bekleding van rollen en walsen.

De non stick coating op onze walsbekleding bestaat veelal uit perfluoroalkoxy (PFA) of fluorinated ethylene propylene (FEP). Beide materialen hebben zo hun eigen specifieke kenmerken, maar vertonen als zusterpolymeren ook de nodige overeenkomsten. De uitstekende anti-kleefeigenschappen zijn hier waarschijnlijk nog het beste voorbeeld van.

De voordelen van anti kleef walsbekleding

De non stick eigenschappen van onze walsbekleding gaan echter geenszins ten koste van andere voordelige materiaaleigenschappen. Zo is de wrijvingsweerstand bijvoorbeeld zeer laag waardoor de kans op frictiebeschadigingen uitermate laag is. Ook de prima chemische resistentie tegen diverse soorten oplosmiddelen, schoonmaakmiddelen en chemicaliën mogen niet onbenoemd blijven.

Ondanks de grote overeenkomsten zijn er natuurlijk ook de nodige verschillen tussen de bovengenoemde materialen. Daar waar FEP zich bijvoorbeeld onderscheidt door zijn hoge transparantie en lage smelttemperatuur, blinkt PFA met name uit door de grote flexibiliteit en uitstekende hittebestendigheid. Een optimale materiaal is dus afhankelijk van uw specifieke toepassing.

De toepassingen van non stick walsbekleding

Hardick is gespecialiseerd in de productie en levering van non stick walsbekleding. Dankzij deze expertise en ons uitgebreide machinepark kunnen wij vrijwel altijd een passend product voor u ontwikkelen, gebaseerd op de specifieke behoeften in uw branche.

Bij speciale aanvragen zoals de bekleding van grotere walsen komen we graag bij u langs op locatie om de non stick walsbekleding op professionele wijze aan te brengen. Meer informatie over onze producten of werkwijze? Kom in contact met een medewerker via info@hardick.nl of spreek onze specialisten telefonisch via 053 435 32 35.