Non stick

Producten met anti-kleefeigenschappen worden steeds belangrijker in een moderne productieomgeving. Non stick onderdelen zijn onder meer van groot belang om zaken als vervuiling, frictiebeschadigingen en slijtage te vermijden gedurende een productieproces. Zo ontstaat er geen onverwachts kwaliteitsverlies of hinderlijke vertraging.

Hardick is dé Nederlandse specialist op het gebied van non stick transportbanden voor toepassing in velerlei sectoren. Van de kunststof industrie tot de papier industrie en van zeefdruk industrie tot de composiet industrie; opdrachtgevers in een breed scala aan branches rekenen op onze betrouwbare dienstverlening en producten.

Waarom non stick belangrijk is

Hardick levert uiteenlopende producten met non stick eigenschappen, waaronder PTFE transportbanden, siliconen glasweefsel en krimpbuizen. Voor onze transportbanden gebruiken wij materialen met voortreffelijke anti-hechtingeigenschappen gecombineerd met een hoge bestendigheid tegen hitte en chemicaliën.

 

Sterke anti-hechtingseigenschappen

Ook bij een krimpbuis is non stick een belangrijke vereiste om tot een efficiënt productieproces te komen. De krimpbuizen van Hardick zijn hierdoor de ideale bekleding voor machines zoals rubberwalsen en kunststofrollen.

Voor onze krimpbuizen gebruiken wij materialen zoals fluorinated ethylene propylene (FEP) en perfluoroalkoxy (PFA). Niet alleen onderscheiden deze stoffen zich door prima non stick capaciteiten, maar ook bieden zij voordelen als een grote duurzaamheid, een hoge continue belastbaarheid en een lage wrijvingsweerstand.

Talrijke mogelijkheden bij Hardick

Heeft u in uw productieproces non stick onderdelen nodig die de levensduur van uw apparatuur verlengen? Dan is het zeker de moeite waard de mogelijkheden eens met een specialist van Hardick te bespreken. Dankzij ons moderne machinepark en ons jarenlange vakmanschap kunnen wij in vrijwel elke behoefte voorzien.

Ervaart u bepaalde problemen met uw non stick producten? Ons serviceteam is zeer snel oproepbaar en komt graag bij u langs op locatie in geval van calamiteiten of onvoorziene omstandigheden. Neem bij vragen contact op via info@hardick.nl of spreek rechtstreeks met een van onze experts via 053 435 32 35.