PFA krimpbuis

Een PFA krimpbuis, vaak ook wel een krimpkous of krimpslang genoemd, is een buis die eerst wordt geëxtrudeerd en vervolgens geëxpandeerd. Bij verhitting krimpt de buis weer tot zijn oorspronkelijke afmetingen zoals na de extrusie het geval was. Deze eigenschap maakt krimpbuizen de ideale bekleding van walsen en rollen.

Bent u op zoek naar een hoogwaardig type PFA krimpbuis voor uw productieproces of industriële toepassing, dan bent u bij Hardick aan het juiste adres.

Wat is PFA?

PFA is een afkorting van perfluoroalkoxy en vertoont veel overeenkomsten met materialen zoals FEP en PTFE. Desondanks zijn er ook een aantal belangrijke verschillen. Een PFA krimpbuis heeft namelijk diverse gunstige eigenschappen in vergelijking met een krimpbuis van FEP. Met name de hoge flexibiliteit, helderheid en continue werktemperatuur zijn onmisbaar bij sommige industriële processen.

Het materiaal is toepasbaar binnen een breed temperatuurspectrum van maar liefst -200 graden Celsius tot +200 graden Celsius en is bestand tegen een constante werktemperatuur binnen deze twee uitersten. Tegelijkertijd ligt de smelttemperatuur lager dan die van PTFE en is het materiaal Uv-bestendig. Mocht u een PFA krimpbuis toepassen, dan bent onder meer verzekerd van géén aanhechting van vuil of residu op metaal- kunststof- en rubberwalsen en wordt de levensduur van de wals door het gebruik van de krimpkous ook nog eens aanzienlijk verlengd.

Een PFA krimpbuis prima bestand tegen vrijwel alle soorten chemicaliën, oplos- en schoonmaakmiddelen en voorkomt de zeer lage wrijvingsweerstand ongewenste effecten zoals frictiebeschadigingen. Goed om te weten is bovendien dat onze naadloos geëxtrudeerde krimpbuizen tot een diameter van 850 mm geen markering achterlaten bij het gebruik van extrusie-lamineerrollen en papierleidwalsen.

Uiteenlopende afmetingen verkrijgbaar

Een PFA krimpbuis is bij Hardick leverbaar in verschillende diameters en lengtes. Wij leveren een naadloos geëxtrudeerde buis in diameters vanaf 22 mm tot 850 mm en een gelaste krimpkous in diameters vanaf 850 mm tot 5000 mm. De maximale lengte van onze krimpbuizen is 10 meter.

Wilt u de PFA krimpbuis zelf installeren? Tot een diameter van 100 mm is dit uitermate eenvoudig. Bij grotere walsen bevelen we aan om de bekleding door ons te laten verzorgen. Graag komen we bij u langs om de krimpbuizen ter plekke op uw bedrijfslocatie te installeren. Neem voor meer informatie contact op via 053 435 32 35 of mail naar info@hardick.nl.